čtvrtek 16. dubna 2020

Jonáš Jakůbek 16.4.

Oproti předešlým návrhům nechávám v patře pouze ložnice dětí ve formě domků. Umisťuji je na střechu "bloku zeminy" který je vysunutý ze svahu. Střešní zahrada kontinuálně pokračuje směrem na sever do svahu.
 V půdoryse jsou místnosti v patře nakresleny modře. Proškrtnutá část je převýšený prostor, každý z domků má tedy část převýšenou a část dělenou patrem. Ve východním domku je rovněž výstup na střešní zahradu.
Půdorys se dá vysvětlit takto: Mezi dvěma třídami je vložena šatna se schodištěm na střechu. Třídy jsou obalené provozními místnostmi ze severu a ze západu. Mezi třídy a zbytek místností je vložená chodba.
 Poloha ložnic je zvolena tak, aby při pohledu ze tříd vytvářela dojem místa "na peci". Děti si tam můžou jít během hry odpočinout.
Nika se schodištěm mezi třídami slouží jako šatna, která je otevřená do chodby. Po schodišti děti vystoupí už obuté na střešní zahradu. Při otevření posuvných příček mezi chodbou a třídami se šatna stane centrálním pilířem, kolem kterého děti mohou jezdit na tříkolce.

ŠKOLKA RADLICKÁ - David Pitrman







diplom - prezentace - koncept