středa 18. března 2020

Agáta Kočířová 18.03.20

Dobrý den,
přidávám rozpracovanou verzi mateřské školky. Rozhodla jsem se zpracovávat školku na pozemku "Sever".


Koncept budovy je postaven na hlavním bodě, schodišti, kolem kterého se ve třech patrech rozprostírají místnosti školky. Školka funguje jako dětská skládačka, kdy jsou na sebe umisťované kostky různých velikostí a s různým pootočením.





Přístup do budovy zamýšlím ze dvou úrovní, tak aby školka byla dostupná ze svahu a také z horní části pozemku.

Zde jsou rozpracované půdorysy a řez jednotlivých úrovní v měřítku 1:100. Od minula jsem se snažila zjednodušit přístupnost jednotlivých částí.





Ještě přemýšlím o zpracování schodiště, tak aby bylo zajímavým prvkem budovy. Uvažuji o točitém schodišti.


1 komentář:

  1. Agáto, koncept mi přijde skvělý. Jen by asi ty kusy skládačky neměly být pod terénem - bylo by to ideální na rovině .... Zde by stálo za to se už na začátku minimálně zabývat konstrukcí a statikou. Bude to vlastně velmi drobné a tak aby se nám nestalo, že to pokud do toho promítneme požadavky na konstrukce a náročnosti detailů - ty detaily budou náročné - zamýšlený koncept z toho nikdo nepozná. Na první pohled by mi přišlo, že by to měla být nějaká křehká dřevostavba, ale třeba se pletu. Dispozice jsou zatím jen velmi nahrubo. Zkuste si do půdorysů doplnit okna - i u záchodků budou prosklené venkovní stěny? Jak je to se schodištěm - je uvažování v té centrální kruhové "tyči"? Zkuste si ho propočítat, abyste si interiér a jeho proporce dokázala lépe představit. Zkuste vybavit nábytkem a židlemi i kanceláře. Je tam všude spoustu volného prostoru - až zbytečně. Ta nejspodnější místnost na úrovni vstupu - to je jídelna? děkuju, OB.

    OdpovědětVymazat